Şifreleme saldırılarında küçük bir yazılım pishing yöntemleri ile bir mail eklentisi olarak bilgisayarınıza bulaşır ve tüm dosyalarınızı ve network üzerindeki bağlı olduğunuz bilgisayar ve klasörleri 256/512/1024/2048 bit zorlukta bir anahtar ile şifreler ve çözüm için fidye ister.
CryptoLocker virüsü nasıl temizlenir ?
Laboratuvarımızda şifrelenmiş dosyaların kurtarılması için servis hizmeti sağlamaktayız.
Kurtarmak istediğiniz bilgisayara format atmayınız, internet bağlantılarını kesiniz , ilgili bilgisayarı kullanmayın ve yanlış müdahalelerden sakınınız.
Korunma Yöntemleri
CryptoLocker’ın uzmanlar tarafından önerilen korunma yöntemleri:
- Önemli dosyaları düzenli olarak yedekleyin
- İşletim sisteminin güvenlik güncellemelerinin düzenli olarak yapın
- Doğruluğundan emin olunmayan e-posta adreslerinden gelen ekleri açmayın Uzantısı “.exe” ile biten ekleri asla açmayın
CryptoLocker, fidyeci (ransomware) truva atıdır. Microsoft Windows işletim sistemlerini hedef alır. İnternet üzerinde ilk olarak 5 Eylül 2013 tarihinde görülmüştür. CryptoLocker, virüslü e-posta eklerinden bilgisayara bulaşarak, bilgisayara bağlı depolama birimlerindeki ve bilgisayara bağlı ağlarda bulunan belirli türlerdeki dosyaları şifreler.
Daha sonra kullanıcıya, şifreli dosyaların çözülmesi için yüksek miktarda ödeme yapılmasını teklif eden bir mesaj görüntüler. Ödeme yöntemi olarak Bitcoin istemektedir ve belirlenen süre içersinde ödenmediği takdirde şifreli dosyaların geri getirilemeyeceğini tehdidinde bulunur.